Kunnen kinderen op de scooter mee?

Ja! We hebben onze scooters speciaal aangeschaft en zo verzekerd dat het veilig en geschikt is om met kinderen een tripje te maken. Onze kinderen van 6 en 12 jaar kunnen allebei prima achterop zitten en houden het lang vol. Een dagtrip waarbij je zo’n 1,5 uur echt aan het rijden bent vinden ze hartstikke leuk!

Vanaf welke leeftijd kunnen de kinderen mee?

Als ze zich goed kunnen vasthouden en begrijpen dat ze niet te veel moeten wiebelen kunnen kinderen al best jong achterop. Wel is het belangrijk dat ze goed bij de voetsteuntjes kunnen, daarom hanteren we een minimum van 1.20 m.

De scooter kan een totaal gewicht van max 150 kg dragen, daarom adviseren we kinderen tot 16 jaar mee te nemen. Vanaf 16 jaar mogen kinderen met een scooter rijbewijs zelf al rijden!

Hoe ver kun je rijden?

Met twee personen (volwassene en kind) kun je op onze scooters ongeveer 55 kilometer rijden. Alle routes die wij hebben uitgezet kun je makkelijk doen! Ook met een beetje wind tegen 🙂

Kunnen ze tegen regen?

Ja, je kunt ermee in een bui gewoon doorrijden. De zadels zijn ook waterdicht dus die hoef je niet af te dekken als je ze parkeert. Bij erg harde regen adviseren we wel te schuilen, omdat het gewoon niet zo prettig rijdt.

Wat moet ik meenemen?

Op koude dagen (onder de 10 graden) winddichte handschoenen en een stevige jas. Voor kleine kinderen kan een skibroek of regenbroek fijn zijn. Een rugzak is vaak ook handig!

Ook op warme dagen is een lange broek handig. Het waait hard aan de kust en je zit stil dus krijgt het ook bij 20 graden nog koud op de scooter.

Verder heb je een geldig Nederlands rijbewijs nodig.

Hoe zit het met borg?

We vragen 100 euro borg per gehuurde scooter. Dit kan contant of met de pin bij het vertrekpunt in Oudeschip. Na terugkomst krijg je de borg teruggestort of contant weer terug.

Waar kun je vertrekken?

De vertreklocatie voor de tours, maar ook voor het vrij rijden is Molenweg 15, Oudeschip. Er is voldoende parkeergelegenheid en je kunt vanuit Oudeschip mooie routes rijden langs de waddenkust.

Wat doe je bij pech onderweg?

Dit willen we natuurlijk te allen tijde voorkomen, we controleren onze scooters goed na elke rit en voorzien ze regelmatig van onderhoud. In het geval dat je toch stil komt te staan met de scooters kun je ons bellen en komen we jullie met scooters en al ophalen.

Hoeveel scooters zijn er?

Momenteel hebben we 5 tweepersoons scooters. Je kunt dus met 5 volwassenen en 5 kinderen op pad. In de toekomst willen we hier meer scooters aan toevoegen. Wil je graag met een grotere groep rijden? Laat het ons in ieder geval weten!